ÅBENT AKADEMI

Åbent Akademi blev etableret i efteråret 2008 og er i dag et samarbejde mellem Kunsthal NORD, Kunsten og Art & Technology (AAU). Med base i kunsthallens lokaler er Åbent Akademi en kunstinstitution uden vægge, der med foredrag, Artist Talks og workshops vil skabe et forum for debat om samtidens kunst, talentpleje, kompetenceudvikling, netværk og samarbejde på tværs af kultur- og undervisningsinstitutioner.

 

Åbent Akademi igangsætter foredrag af kunsteksperter om aktuelle tematikker i kunsten eller møder mellem kunstnere og publikum, hvor publikum kan blive introduceret til kunstnere og deres værker, ideer og tanker bag, udvikling og arbejdsprocesser.

 

Åbent Akademi samarbejder med regionens relevante kultur- og undervisningsinstitutioner om indholdselementerne. Arrangementerne afholdes på Kunsthal NORD eller andre steder i regionen.

 

Åbent Akademi henvender sig primært til regionens kunstnere, kunststuderende og kunstfaglige personale, som ønsker at få et indblik i, hvad der rører sig i den aktuelle samtidskunst.

 

MASTERCLASS II: KUNSTEN AT KURATERE
NB: Forløbet har været afholdt!
Tjek kunsthalnord.dk jævnligt for nye, inspirerende masterclass-kurser 

Kunsthal NORD tilbyder nu professionelle billedkunstnere og formidlere masterclass i projektudvikling, kuratering og fundraising.


Kuratering er efterhånden blevet et uundgåeligt område af nutidskunsten, og som opfølgning på Masterclass l 'Kunsten at sætte ord på kunst' tilbyder Kunsthal NORD nu professionelle kunstnere og kunstformidlere et introducerende kursus i kuratering, fundrasing og projektudvikling.


Gennem forelæsninger, et par kunstsaloner og en enkelt hjemmeopgave vil deltagerne blive udstyret med en række konkrete og helt grundlæggende videnskompetencer til evt. selv at kuratere kunstudstillinger og til at fundraise kunstmidler.


Der vil samtidig blive introduceret til projektbeskrivelse samt idé- og projektudvikling, og vi vil også komme ind på kunstbegrebet og konstruktionen kunst. Overordnet vil kurset introducere kuratering som en dynamisk, konceptuel, kunstnerisk, diskursiv, institutionel praksis og samtidig kritisk behandle fænomenet ‘kunstneren som kurator’.