POWERPLANT - ANTONIA LOW, STELLA GEPPERT, TINA MARIA NIELSEN 
04. MAY - 17. JUNI 2018

‘Power Plant’ er et dansk-tysk udstillingsprojekt mellem Antonia Low (D), Stella Geppert (D) Tina Maria Nielsen (DK). Både konkret og metaforisk vil kunstnernes tre projekter undersøge energiproduktionen, og dens forskellige komponenter, som et potentiale for deres egen, selvstændige kunstneriske produktion.

Titlen ‘Power Plant’ peger på Kunsthal NORDs tidligere funktion som transformerstation i et kulfyret kraftværk og udstillingen vil da også fremhæve historiske og funktionelle sammenhænge samt diskutere lokale og globale aspekter af den industrielle tidsalder.


Tina Maria Nielsen, Antonia Low og Stella Geppert benytter sig alle af skulpturelle praksisser, installationer og objekter i kombination med forskellige ready-mades. Fælles for de tre kunstneres praksis er arbejdet med værkernes særlige stedsforankring og kontekstuelle stedspecificit og på grund af projektets særlige dialogskabende karakter vil de tre kunstnere arbejde tæt sammen hele foråret 2018 på Statens Værksteder for Kunst og i Aalborg.


Antonia Low er uddannet fra Goldsmiths i London og Kunstakademie für Freie Kunst i Münster (1996-2003). Hun er født og opvokset i storbritannien, men bor og arbejder i Berlin. Har udstillet over det meste af verden, og har bl.a. haft soloudstillinger på Eigen+Art Lab, Berlin - Ginkgo Space, Beijing – Palazza Altemps, Rom - K21, Düsseldorf - Kunstmuseum Bonn - Kunstverein Braunschweig - Seven Sites Project Manchester.


Stella Geppert er uddannet fra Universität der Künste i Berlin (1993-1999). Bor og arbejder I Berlin. Har udstillet i en række forskellige lande og solo på bl.a. Berlin Art Week - kjubh e.V, Köln – Kunstverein Wolfenbüttel – Unten Drunter, Malmø - Künstlerhaus Bremen.  


Tina Maria Nielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1991-99). Bor og arbejder i København. Seneste soloudstillinger i udvalg: Esbjerg Kunstmuseum (2017), Den Frie i København (2016), Charlotte Fogh Gallery i Aarhus (2014), Galleri Thomas Wallner, Simrishamn (2014) og Brandts i Odense (2013). 


Udstillingen er indtil videre støttet af Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst og Aalborg Kommune.
FRA NIVEAU 5 TIL 3 
23. MARTS - 15. APRIL 2018

Alexander Holm Dremstrup Nielsen, Camilla Hieronymus, Karen Brøgger, Nick Griffin, Paula Kaniewska, Sara Arenfeldt, Søren V. Byrial

FERNISERING TORSDAG 22. MARTS KL 16-18


FRA NIVEAU 5 TIL 3 er en udstilling med nye værker skabt af syv billedkunstnere, der alle er tilknyttet Nordjyllands Kunstnerværksted. De er inviteret til at producere værker, der enten er skabt til, eller tænkt ind i, Kunsthal NORDs særlige rammer.

“Som platform for den aktuelle nutidskunst producerer Kunsthal NORD udstillinger med nogle af landets mest anerkendte og professionelle billedkunstnere. Men en gang imellem vender vi os nysgerrigt mod den lokale kunstscene for at tilbyde mere uprøvede talenter uvurderlig erfaring og ny inspiration”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD.

Nordjyllands Kunstnerværksted er for aktive, udøvende billedkunstnere, der har brug for gode værkstedsfaciliteter og som har stærke ambitioner om en kunstnerisk karriere. Det er drevet af Kunsthal NORD, som råder over atelierpladser på niveau 5 i Nordkraft og på Skydebanevej 9. 

Formålet er at understøtte den lokale billedkunstneriske produktion og skabe et miljø for kunstnerisk udvikling og gensidig inspiration mellem billedkunstnere i Nordjylland. 

Udstillingen er støttet af Aalborg Kommune og KulturKANtens Ud-over-kanten-pulje.