Vi gør opmærksom på ændrede åbningstider i Juli og August (se forsiden).
 

E.B. ITSO

30. Juni - 26. August 2018

EB Itso blev uddannet fra Malmø Kunstakademi 2014 og er uden tvivl en af Danmarks mest talentfulde og ambitiøse, yngre billedkunstnere. Han har allerede haft en stærk anmelderrost soloudstilling på Aros Aarhus Kunstmuseum og som den første, modtag han i 2015 det eftertragtede Young Talent legat på 100.000 kr.

Hans gallerist er Nicolai Wallner, og da EB Itsos grafiske serie ’Shedding Series’ for et par år siden blev vist i Basel på verdens største kunstmesse affødte det stor international omtale. Værkerne var resultatet af kunstnerens rejse til Lampedusas strande, hvor han samlede de overlevende flygtninges tøjstykker op, dyppede dem i Klein-blå farve, trykte dem på papir og rammede billederne ind i vragtømmer.

Allerede i 2007 blev E.B. Itso dog kendt, da DR’s program Den 11. Time bragte en længere historie om, at man i forbindelse med et større renoveringsarbejde havde fundet en skjult lejlighed under gadeplan lige over spor 12 på Hovedbanegården i København. Den var et komplet hjem med kogeblus, køleskab, stole, bord, billeder og hængekøjer af gamle postsække og det var EB Itso og den svenske gadekunstner Adams, der både havde indrettet den og boet her hemmeligt i fire år.

Forundringen var stor, men netop interessen for menneskelig tilstedeværelse i byrummet er gennemgående i Itso’s værker, som ofte er grænsesøgende i forhold til det offentlige rum. De sætter spørgsmålstegn ved de, mere eller mindre synlige, magtforhold, som dikterer vores brug af det fælles byrum. Kunsthal NORDs særlige rammer i et tidligere kul-og kraftvarmeværk vil stille nye udfordringer, krav og udtryksform til EB Itso, hvis nye værker sandsynligvis vil fremstå som udefinerbare historier midt imellem virkelighed og fiktion. 
 

NYNNE LIVBJERG & PERNILLE PRIERGARD WORSØE 

8. September - 28. Oktober 2018

Nynne Livbjerg og Pernille Priergaard Worsøe tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi midt i 1990’erne og har begge modtaget statens tre-årige arbejdslegat samt flotte præmieringer af Statens Kunstfond. De to talentfulde kunstnere, der har været knapt så synlige på den danske kunstscene de senere år, vil skabe en tankevækkende udstilling, der forholder sig aktivt til  det faktum, at kunsthallen tidligere var transformerstation, hvor det sorte kul blev transformeret til hvidt, elektrisk lys.

Udstillingens arbejdstitel er 'Transmission from dark spaces' og Nynne Livbjerg og Pernille Priergaard Worsøe vil lade mørke og lys mødes i en form for erkendelsesrum, der peger i retning af altings iboende dualitet. Det overordnede koncept tager således afsæt i velkendte dobbelttydigheder og kontraster, som skønhed og dæmoner, samfund og natur, drøm og virkelighed; alle uundgåelige fænomener, som er en del af vores fælles eksistens.

 

MORTEN STRÆDE & FREDERIK STJERNFELT

10. November - 13. Januar 2019
 

Billedkunstneren Morten Stræde og forfatter samt professor i filosofi Frederik Stjernfelt har indledt et tværfagligt og eksperimenterende samarbejde med det særlige formål at skabe en intermedial skulpturel, tekstlig og installatorisk udstilling i kunsthallens rå rammer.

Udstillingen bliver et samspil af Stjernfelts fysiske tekstelementer og Morten Strædes nye, stramme skulpturer, hvoraf de fleste skal hænge på væggene i et samlet installatorisk greb.