CAMOUFLAGE - IVAN ANDERSEN
17. FEBRUAR - 15. APRIL 2018

Ivan Andersen er en original og visuel billedkunstner, der både arbejder med relieffer, maleri og skulpturelle installationer. Han bruger kunsten til at udforske og observere virkeligheden med, og vi har nu inviteret ham til at udfolde sin maleriske praksis i tre dimensioner og i nær relation til de specifikke kontekstuelle og arkitektoniske omgivelser i Nordkraft.

Udstillingen Camouflage vil være et bud på, hvordan maleriet som genre kan præsenteres i et udstillingsrum. Ivan Andersen vil både præsentere malerier, der er baseret på fladen og malerier, der befinder sig i det udvidede felt i dialog med kunsthallens arkitektur og visuelle historie. Værkerne vil belyse, hvordan vi visuelt aflæser vores omgivelser, forstår former og afstande, og hvad der sker, når dele af denne information går tabt.

 


Ivan Andersen (f. 1968) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1999-2005. Han har boet en række år i Berlin, men bor og arbejder nu i København. Han har senest haft soloudstillinger på bl.a. Galleri Bo Bjerggaard i 2017, Rønnebæksholm i 2015, Nosbaum & Reding i Luxembourg (2013) og Skive Kunstmuseum 2012.


Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Aalborg Kommune.POWERPLANT - ANTONIA LOW, STELLA GEPPERT, TINA MARIA NIELSEN 
26. APRIL - 17. JUNI 2018

‘Power Plant’ er et dansk-tysk udstillingsprojekt mellem Antonia Low (D), Stella Geppert (D) Tina Maria Nielsen (DK). Både konkret og metaforisk vil kunstnernes tre projekter undersøge energiproduktionen, og dens forskellige komponenter, som et potentiale for deres egen, selvstændige kunstneriske produktion.

Titlen ‘Power Plant’ peger på Kunsthal NORDs tidligere funktion som transformerstation i et kulfyret kraftværk og udstillingen vil da også fremhæve historiske og funktionelle sammenhænge samt diskutere lokale og globale aspekter af den industrielle tidsalder.


Tina Maria Nielsen, Antonia Low og Stella Geppert benytter sig alle af skulpturelle praksisser, installationer og objekter i kombination med forskellige ready-mades. Fælles for de tre kunstneres praksis er arbejdet med værkernes særlige stedsforankring og kontekstuelle stedspecificit og på grund af projektets særlige dialogskabende karakter vil de tre kunstnere arbejde tæt sammen hele foråret 2018 på Statens Værksteder for Kunst og i Aalborg.


Antonia Low er uddannet fra Goldsmiths i London og Kunstakademie für Freie Kunst i Münster (1996-2003). Hun er født og opvokset i storbritannien, men bor og arbejder i Berlin. Har udstillet over det meste af verden, og har bl.a. haft soloudstillinger på Eigen+Art Lab, Berlin - Ginkgo Space, Beijing – Palazza Altemps, Rom - K21, Düsseldorf - Kunstmuseum Bonn - Kunstverein Braunschweig - Seven Sites Project Manchester.


Stella Geppert er uddannet fra Universität der Künste i Berlin (1993-1999). Bor og arbejder I Berlin. Har udstillet i en række forskellige lande og solo på bl.a. Berlin Art Week - kjubh e.V, Köln – Kunstverein Wolfenbüttel – Unten Drunter, Malmø - Künstlerhaus Bremen.  


Tina Maria Nielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1991-99). Bor og arbejder i København. Seneste soloudstillinger i udvalg: Esbjerg Kunstmuseum (2017), Den Frie i København (2016), Charlotte Fogh Gallery i Aarhus (2014), Galleri Thomas Wallner, Simrishamn (2014) og Brandts i Odense (2013). 


Udstillingen er indtil videre støttet af Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst og Aalborg Kommune.