EKSPERIMENTERENDE BILLEDKUNSTFESTIVAL SØGER SEJ STUDIEPRAKTIKANT

 

Vil du have konkret og cv-nyttig erfaring med eventproduktion, kuratering og kunstformidling så tjek lige det her ud!

 

Kunsthal NORD søger praktikanter til at være med til at initiere en ny eksperimenterende og interaktiv samtidskunstfestival i Aalborg. Vi forestiller os, at eventet skal indeholde et alsidigt udstillingsprogram i det offentlige rum med nye værker og projekter af både danske og udenlandske kunstnere samt et omfattende publikumsprogram med seminarer, performances, artist talks, foredrag m.m. 

 

Som praktikant vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher, fundraiser og kommunikator med gode skriveegenskaber. Er du interesseret i samtidens kunst, og er din uddannelse inden for kulturformidling og/eller kommunikation, er det selvfølgelig en fordel – men ikke et must. Vigtigst er, at du formulerer dig klart, dynamisk og godt på både dansk og engelsk og har lyst at afprøve, eksperimentere og udvikle. 

 

Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i, og erfaring med, arbejdet med nutidskunsten i et krydsfelt mellem kuratering, iscenesættelse og formidling. Du vil kunne høste stor erfaring med idéudvikling, projektkoordinering og eksekvering og opøve kompetencer i at producere en festivalevent fra grunden. Du vil samtidigt få mulighed for at øge dit netværk i de professionelle, billedkunstneriske miljøer betragteligt. En vis rejse- og mødeaktivitet må påregnes.

 

Som praktikant i Kunsthal NORD kommer du til at arbejde tæt sammen med den daglige ledelse samt kunsthallens øvrige medarbejdere. Vi er et lille, velfungerende team, der har en sjov og meget travl hverdag. Kunsthal NORD er en kommunal institution, der også driver Nordjyllands Kunstnerværksted og Åbent Akademi, hvor vi bl.a. udbyder masterclass-kurser, foredrag og kunstsaloner. Kunsthal NORD er medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark (FKD).

 

Kunsthal NORD udstiller og formidler eksperimenterende billedkunst med fokus på høj kvalitet og med det centrale formål at være en aktiv, nyskabende og kritisk medspiller på kunstscenen. Dialog er et nøgleord, og med publikum i centrum fungerer Kunsthal NORD som en videns – og læringsplatform for debat, formidling og samtale om den aktuelle nutidskunst.

 

Send ansøgning
Hvis du er interesseret i at blive en del af en kunsthal i progressiv udvikling, så send snarest din ansøgning med en helt kort introduktion samt dit CV til info@kunsthalnord.dk. Du er velkommen til at kontakte kunstfaglig leder, Henrik Broch-Lips på +45 31 99 41 26, hvis du har spørgsmål til praktikstillingen. 


Praktikstillingen er ulønnet og i udgangspunktet en fuldtidsstilling. Vi foretrækker derfor ansøgere, som kan inkludere praktikopholdet i et igangværende studieforløb. Som praktikant arbejder du primært i Aalborg, men efter aftale kan dele af arbejdet også foretages i Aarhus og København. 

 

Du kan finde en pdf-udgave af opslaget her