ÅBENT AKADEMI

Åbent Akademi blev etableret i efteråret 2008 og er med base i kunsthallens lokaler en kunstinstitution uden vægge. Med foredrag, Artist Talks, kunstsaloner, workshops og masterclasses er Åbent Akademi et inspirerende forum for såvel debat om samtidens kunst som talentpleje, kompetenceudvikling, netværk og samarbejde på tværs af kultur- og undervisningsinstitutioner.

Åbent Akademi igangsætter foredrag af kunsteksperter om aktuelle tematikker i kunsten eller initierer møder mellem kunstnere og publikum, hvor deltagerne kan blive introduceret til kunstnere og deres værker, ideer og tanker bag, udvikling og arbejdsprocesser.

Åbent Akademi samarbejder med regionens relevante kultur- og undervisningsinstitutioner om indholdselementerne. Arrangementerne afholdes på Kunsthal NORD eller andre steder i regionen.

Åbent Akademi henvender sig primært til regionens kunstnere, kunststuderende og kunstfaglige personale samt særligt kunstinteresserede, som ønsker at få et indblik i, hvad der rører sig i den aktuelle samtidskunst. 

 

MASTERCLASS II: KUNSTEN AT KURATERE
NB: Forløbet har været afholdt!
Tjek kunsthalnord.dk jævnligt for nye, inspirerende masterclass-kurser 

Kunsthal NORD tilbyder nu professionelle billedkunstnere og formidlere masterclass i projektudvikling, kuratering og fundraising.


Kuratering er efterhånden blevet et uundgåeligt område af nutidskunsten, og som opfølgning på Masterclass l 'Kunsten at sætte ord på kunst' tilbyder Kunsthal NORD nu professionelle kunstnere og kunstformidlere et introducerende kursus i kuratering, fundrasing og projektudvikling.


Gennem forelæsninger, et par kunstsaloner og en enkelt hjemmeopgave vil deltagerne blive udstyret med en række konkrete og helt grundlæggende videnskompetencer til evt. selv at kuratere kunstudstillinger og til at fundraise kunstmidler.


Der vil samtidig blive introduceret til projektbeskrivelse samt idé- og projektudvikling, og vi vil også komme ind på kunstbegrebet og konstruktionen kunst. Overordnet vil kurset introducere kuratering som en dynamisk, konceptuel, kunstnerisk, diskursiv, institutionel praksis og samtidig kritisk behandle fænomenet ‘kunstneren som kurator’.

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.