BØRNE- OG UNGEKUNSTSALON: HVAD ER KUNST?

GRATIS TILBUD

Kunsthal NORD inviterer skoleelever til kunstsalon med omvisning i aktuel udstilling. Nu skal det være slut med, at børn og unge ikke ved, hvad kunst er.

Kunsthal NORD har netop været på Mors for at afvikle en række kunstsaloner på øens skoler og kulturhuse. Det blev en stor succes, og vi har nu fået lyst til at give kommunens elever fra fjerde klasse og opefter samt regionens gymnasieelever mulighed for at blive helt dus med den eksperimenterende samtidskunst og det til tider vanskelige begreb KUNST. Salonerne varer ca. 1 ½ time og max. elevantal er 30 pr. salon.


Fem gode grunde til at blive udfordret af Kunsthal NORD:

 • Tilgængelighed. Kunst, og bevidstheden om kunst, kan ikke være for alle, men den skal være tilgængelig for alle. Formidling af den nye kunst – uden berøringsangst og frygt for populisme – er en af Kunsthal NORDs hovedopgaver.
   
 • Provokation. Kunst skal ikke provokere blot for at provokere, men den må gerne provokere vores tanker – altså med andre ord være tankeprovokerende. Vi udfordrer børn og unge ved at præsentere dem for nogle af verdens væsentligste kunstværker som en hvid firkant, en tissekumme og en kæmpe tigerhaj i formaldehyd.
   
 • Dialog og respekt. Vi inviterer gerne til diskussion om kunsten gennem en ligeværdig og åben dialog og betragter vores publikum snarere som deltagere end beskuere. Kunst kan være et fantastisk værktøj til at skabe debat og åbne op for nye dialoger mellem mennesker.
   
 • Laboratorium. Kunsthal NORDs postindustrielle arkitektur er helt særegen, og den viser vi gerne frem. Kunstnere er nødt til at forholde sig til den rå æstetik, og derfor fungerer kunsthallen oftest som eksperimentarium for kunstnerne.
   
 • No Excuses. Som kunsthal kan vi operere med større dynamik, åbenhed og et kritisk blik på kunsten og verden. Har man deltaget i en kunstsalon i Kunsthal NORD, ved man også som voksen, hvad kunst kan være – ingen undskyldning!
   

Mail eller ring og fortæl os, hvornår netop I gerne vil til Kunsthal NORD.
M: info@kunsthalnord.dk 
T: 9982 4125

Og tjek kunsthalnord.dk for program, åbningstider og spændende aktiviteter

Download pressefotos

 

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.