Pressemeddelelse // Pressebilleder

DANCES FOR OSHUN - Ritualistic Action Paintings // Sandro Masai

14. oktober - 19. december 2022

 

14. oktober åbner udstillingen DANCES FOR OSHUN af den Aalborgbaserede kunstner Sandro Masai i Kunsthal Nords Turbinegalleri i Nordkraft. Udstillingen rummer værker skabt gennem en serie af performances.

DANCES FOR OSHUN - Ritualistic Action Paintings er et multimediekunstprojekt af Sandro Masai med gæstekunstnere. Den er skabt gennem en serie på fem action-painting-performances, der producerede malerier, musik, videoer og fotografier. Performances har kunnet oplevedes i det offentlige rum i Aalborg Kommune hele året 2022, og den sidste finder sted på Kunsthal Nord 3. november.
Malerierne er dedikeret til orishaerne, afro-yoruba guderne Sandro Masai kender fra den brasilianske kulturarv. I Yoruba-traditionen synger og danser man for at tilbede guderne. Yoruba-guderne er personifikationer eller repræsentationer af naturens kræfter på samme måde som man kan se det med guderne i den nordiske mytologi. Yoruba-mytologien fulgte den afrikanske diaspora til Amerika og er meget levende i dag i flere lande. Hver Yoruba-gud tilbedes i ritualer med en bestemt rytme, dans og farve. I Sandro Masais action-painting-performances synger, danser og maler kunstneren under indflydelse af elementer fra Yoruba-mytologien og dens ritualer. I hver performance samarbejder Masai med gæstemusikere, fotografer og videografer og producerer et stort (250cm x 200cm) maleri. De nyeste værker er dedikeret til Oshun, gudinden for vandet i floder og vandfald. Hun repræsenterer feminin kraft, frugtbarhed, velstand og skønhed og er forbundet med farverne guld og gul.

Udstillingen kan ses i Turbinegalleriet ved Kunsthal Nord fra d. 14 oktober til 19. december 2022.

Ferniseringen er fredag d. 14. oktober kl. 16, hvor vi vil byde på et glas.
 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Aalborg Kommune

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.