Pressemeddelelse // Pressebilleder

ENIGMAS ✂ NICOLE KOUTS

23. juni 2023 - 6. juli 2023

 

Soloudstilling med Nicole Kouts vises i TURBINEGALLERIET ved Kunsthal NORD

Fernisering 23. juni kl. 16-17. Udstillingen kan ses alle dage kl. 7-23

ENIGMAS er Nicole Kouts første soloudstilling i Danmark. Multimediekunstneren præsenterer to originale værker, der er baseret på en samling af stimuli, refleksioner og observationer fra en tre måneders oplevelse med at bo i Aalborg i et selvkurateret residency. Opholdet har resulteret i en dybdegående forskning i forholdet mellem landskaber som labyrinter og billeder som gåder, der kan materialisere og/eller simulere det indviklede ønske om at skimte en visuel sammensætning af minderne fra et sted.

Serien ENIGMAS (2023) er sammensat af 14 collager lavet af magasin- og avisudklip fundet i brugte boghandlere. Kombinationen af billeder er i sort/hvid, gråtoner og sepia toner, da udskæringerne for det meste var fra materialer fra begyndelsen af forrige århundrede. Gennem sammensmeltningen af figurernes visuelle egenskaber opstår nye rum og tider som en delikat poesi af glemte billeder. Videoperformancen Mirrors For Tired Eyes (2023) portrætterer brugen af "dovne briller" i idylliske udendørs landskaber, et objekt med en spejlmekanisme, der gør det muligt for brugeren at læse eller se noget, mens hun sidder eller lægger sig ned i en vinkel. Et video essay om den nutidige forvrængning af synets natur, en kompleks gåde i sig selv.

 

BIO 

Nicole Kouts (São Paulo, 1997) er en græsk-brasiliansk multimediekunstner og forsker.

Hun undersøger billedernes multidisciplinaritet som medium for at overføre ældgamle overbevisninger til nutidige teknologier, formidlet af analog-digitale kombinationer og gennemsyret af fantasmagorier af selvet i virtuelle rum. Arbejder mest med video, performance, trykt/digitalt billede, collage og netkunst. Hun har en bachelorgrad i billedkunst med er kandidat i scenografi og kostumedesign (Fine Arts University of São Paulo). Hendes multimediearbejde har været vist på festivaler og udstillinger i mere end 20 lande.

✂ www.nicolekouts.com

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.