Pressemeddelelse // Pressefotos

EVERY VESSEL RECORDS AND DRAMATISES THE HISTORY OF ITS MANUFACTURE
FLAMINGO: CHRIS HEENAN, ADAM PULTZ MELBYE OG CHRISTIAN WINDFELD

6 MAJ - 4 JUNI 2017

LIVE MUSIK OG PUBLIKUM SKABER UNIKKE SKULPTURER

Eksperimenterende og interaktivt udstillingsprojekt nedbryder grænsen mellem lyd- og billedkunst: 72 unikke live-koncerter med sprøde, knitrende kompositioner og publikums reaktioner skaber 3D-printede skulpturer, som efterfølgende kan ses i Kunsthal NORD.  

Vi har inviteret de tre lydkunstnere Christopher Heenan, Adam Pultz Melbye og Christian Windfeld til Kunsthal NORD for at skabe et banebrydende og tværfagligt udstillingsprojekt, der vil nedbryde grænsen mellem lyd- og billedkunst. Det interaktive og stedspecifikke multimedieprojekt vil bestå af tre daglige koncerter i over fire uger og hver enkelt af koncerterne vil generere en skulpturel 3D- printet form. 

I alt bliver det til 72 forskellige skulpturer, som fortløbende bliver printet direkte på stedet og derefter øjeblikkeligt udstillet i kunsthallen. Resultatet af denne transformation fra musik og miljø til skulptur bliver et selvstændigt kunstværk og en unik kunstoplevelse, der udfordrer etablerede forestillinger om kunst og dens skabelsesproces.

”Vi indsamler en mængde information fra mikrofoner og sensorer og ved at fokusere på de fysiske parametre for lyd og rum i skabelsesprocessen, vil musikken og bevægelse i rummet samtidig skabe en virtuel skulptur i en proces, der kan følges af publikum via en projektion af computerens arbejde”, siger Christian Windfeld fra Flamingo. 

Det usædvanlige projekt tog sit udgangspunkt i Flamingos spørgsmål: ’Hvordan kan vi som lydkunstnere, skabe et udgivelsesmedium, der æstetisk reflekterer vores musik, men som samtidigt er et kunstværk i sig selv?’

En del af svaret ligger i teknologi. Fremskridt i computeres processorkraft og kommercielt hardware tillader præcist at indspille og analysere, ikke kun musik og den gestik, der er forudsætningen for musik, men også at inddrage publikums bevægelsesmønstre i datamaterialet.

”Ved at behandle denne data i en specialudviklet software og videresende resultatet til en 3D-printer, kan vi skabe en skulpturel repræsentation af en koncert; musikken og bevægelsen der skaber lyd, såvel som den bevægelse der opstår under musikkens indflydelse”, siger Christian Windfeld.

Resultatet kan betragtes som et stykke frossen musik - en rumlig repræsentation af den mest flygtige af alle kunstformer: Musikken. 


FERNISERING LØRDAG 6. MAJ kl. 13-15
Åbningstale af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD

For interview: 
De tre lydkunstnere i Flamingo er i Aalborg fra mandag 1. maj 2017.

For yderligere info:
Kunstfaglig leder Henrik Broch-Lips:
henrik.broch-lips@aalborg.dk  Tel: 9982 4126 / 3199 4126 

Christian Windfeld:
christianwindfeld@gmail.com Tel: (+45) 2083 7174, www.everyvessel.com


FAKTA:
Flamingo er: Chris Heenan (kontrabasklarinet), Adam Pultz Melbye (kontrabas), Christian Windfeld (lilletromme og objekter).

Flamingos koncerter vil blive opført i åbningsdagene fra 6. maj til 4. juni hver dag kl. 11.30, 14.00 og 15.30. Forbehold for ændringer. Ring venligst for særaftale. Der er gratis entré.

Every Vessel er skabt i samarbejde med Chandrasekhar Ramakrishnan, Daniel Overholdt og Cumhur Erkut og bliver fulgt tæt af kunsthistoriker og PhD studerende ved Aarhus Universitet, Lise Skytte Jacobsen, der aktuelt forsker i kunstneres anvendelse af 3D.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, DJBFA/Komponister og sangskrivere, Dansk Komponistforenings Produktionspulje og KODAs Kulturelle Midler, Århus Kommune, Dansk Skuespiller Forbund, Aalborg Universitet, 3D Printhuset, Thalmic Labs og Aalborg Sportshøjskole. 


KOMMENDE ARRANGEMENTER
(for flere arrangementer tjek www.kunsthalnord.dk)

TORSDAG 4. MAJ KL. 16
KUNSTNERSAMTALE I PROCES
Midt i installeringen af EVERY VESSEL RECORDS AND DRAMATISES THE HISTORY OF ITS MANUFACTURE holder Flamingo en pause for at fortælle om det unikke crossover projekt. Både på dansk og engelsk.
GRATIS – ingen tilmelding

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.