Pressemeddelelse // Pressebilleder

INDRE RUM // BGK NORD Årsudstilling

17. MAJ - 24. JUNI 2023

 

Fernisering onsdag d. 17. maj kl 16-18

“Indre Rum” viser en række nye værker skabt af eleverne ved Aalborg Kommunes Talentakademi — BGK-Nord. Udstillingen præsenterer en række værker, der udspringer af elevernes egne, indre rum. Selve talentet i at skabe kunst ligger i at være lydhør overfor sin indre stemme og kunne tune ind på følelser, iagttagelser og viden, vi måske ikke har ord for endnu. Det er her at kunsten og selv skabertrangen er et vigtigt redskab til at forsøge at forstå lidt mere om os selv og forskelligartede rum vi befinder os i og omgiver os med.
 

I udstillingens første rum bliver man mødt af værker, hvor selve skabertrangen er i fokus, og hvor kunstnerne sætter ind for mentalt helbred ved processuelle billeddannelser, lytning og forsøg på at forstå os selv og verdenen vi befinder os i. spænder mellem objektive iagttagelser og subjektive oplevelser om verdenen vi befinder os i. Rummenes værker forholder sig derudover til naturen og kroppene i den, hvilket også transcenderer sig ind i Rum 2, hvor følgende spørgsmål bliver rejst: Hvad betyder vores forhold til naturen og hvad er vores rolle i den? Hvad er ‘naturligt’ når det kommer til spørgsmål om køn, krop og identitet? Hvad er ‘naturlighed’ for en størrelse og hvad
 

I rum 3 begynder vi at komme indenfor i privatsfæren bag hjemmets fire vægge. De udstillede værker sætter ind for familiekonstruktioner og spørgsmålstegn omkring hjemlighed, tryghed og nostalgi. I udstillingens sidste rum kommer vi helt ind i det intime rum, hvor det kødlige og digitale spejlinger. Nøgenheden undersøges i virtuelle rammer. Spørgsmål om sociale mediers indvirkning på de unges blik på sig selv. seksualitet, krop og skønhedsidealer,


De udstillende kunstnere er Tex Jensen, Sofie Calundan Derosche, Kalinka Ranfelt, Nicolai Köhne, Fie Lindgaard, Ditte Sommer, Silas Abrahamsen, Asta Silfverberg, Signe Underbjerg Jensen, Filippa Emilie Vittrup og Frida Ottsen.
 

BGK-Nord  (Billedkunstnerisk Grundkursus) er en forberedende kunstuddannelse, hvor eleverne kan udvikle deres talent igennem professionel undervisning. Holdet arbejder med billedkunst på et fagligt højt niveau i rammer, der giver plads til læring ved kreative processer og eksperimenterende selvstændigt kunstnerisk arbejde, fri og kritisk tænkning, refleksion og kunstnerisk bevidstgørelse. BGK-Nord giver eleverne mulighed for faglig fordybelse og intensiv læring i billedkunst som forberedelse til en videregående uddannelse eller erhverv.

INDRE RUM er kurateret af kulturskoleleder Jesper Olsen og gæsteunderviser Kamilla Mez. Udstillingen er venligst støttet af Aalborg Kommune.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.