Pressemeddelelse // Pressefotos


CAMOUFLAGE
IVAN ANDERSEN

17. FEBRUAR - 22. APRIL 2018

Ivan Andersen er en original og nyskabende billedkunstner, der bruger kunsten til at udforske og observere virkeligheden med. Inspireret af Nordkraft som tidligere kraftværk, nu camoufleret som kulturhus, vil han udfolde sin maleriske praksis i tre dimensioner og skabe sin hidtil mest spektakulære soloudstilling.

Med udstillingen Camouflage undersøger Ivan Andersen, hvordan maleriet som genre kan præsenteres i et krævende og postindustrielt udstillingsrum. Han har arbejdet med maleriet på fladen med materialer som aluminium, finer samt lærred, men også i det udvidede felt i dialog med kunsthallens arkitektur og visuelle historie. 

”Udstillingens værker tager både afsæt i udstillingsrummenes karakter og bygningens historie som tidligere kraftværk suppleret med kunsthallens egen historie. Værkerne vil belyse, hvordan vi visuelt aflæser vores omgivelser, forstår former og afstande, og hvad der sker, når dele af denne information går tabt”, siger Ivan Andersen.

Camouflage vil både indeholde en række nye, store malerier installeret i et podium med catwalk samt store rumlige iscenesættelser, der bl.a. omfatter en gennemsigtig, interaktiv væg, videoprojektion på malet lærred og et stort gennemskinneligt lærred, der hænger ned fra loftet. De fleste af værkerne er både inspireret af tidligere udstillinger i Kunsthal NORD og af de faktiske omgivelser.

”Ivan Andersen er kendt for sine komplekse og informationsfyldte billeder, der ofte befinder sig i et spændingsfelt mellem figurative og abstrakte elementer i billedet. Men i de senere år har han forenklet sit udtryk og dermed gjort sine motiver mere overskuelige og mindre sammensatte end tidligere”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD og tilføjer: 

“Ivan Andersen er blevet en konsekvent kolorist, der tænker både i og med farver”.

For yderligere info og/eller interview kontakt:
Kunsthalsleder Henrik Broch-lips på 3199 4126 eller henrik.broch-lips@aalborg.dk
Kommunikationsmedarbejder Caspar Tylak på 3199 4129 eller caspar.tylak@aalborg.dk

Link til pressefotos

VELKOMMEN TIL FERNISERING LØRDAG D. 17 FEBRUAR 2018 KL. 13-15

Åbningstale kl. 13 af kurator og kunsthistoriker Henrik Broch-Lips 

Udstillingen er støttet af:

      

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.