INSIDE COLOUR 
1. AUGUST - 17. OKTOBER 2020

BODIL NIELSEN

Med udstillingen Inside Colour præsenteres Bodil Nielsen kunstneriske forskning ud i maleriets grænseflader. Med et legende greb vil udstillingen udfolde maleriet som medie og vise indfarvede tæpper på gulv og tekstiler hængt fra lofter i farvemættede rum, som vil aktivere Kunsthal NORDs sprøde arkitektur.

Bodil Nielsens værker trækker tråde til postminimalismen og color field traditionen i billedkunsten og på tværs af disciplinerne til industrielt design og arkitektur. Det formår hun uden at tabe kunstens forestillingsrum. Hendes værker har den kvalitet, at de giver en rumlighed af sig og giver plads - ikke tager det, som gør oplevelsen af Bodil Nielsens kunst til en generøs og demokratisk oplevelse.

Bodil Nielsen (1957 DK) er billedkunstner. Gennem maleri, grafik og installation udforsker hun billedkunstens mulighed for flertydige perception. Hun modtog i 2018 Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og Eckersberg Medaillen i 2013. Hun har lavet talrige offentlige udsmykninger ligesom hendes arbejde kan findes i samlinger for blandt andre Statens Museum for Kunst, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993) og Jan van Eyck Akademie, Maastricht (1991).

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Keim og Kvadrat.

ARTIST TALK
Torsdag d. 30. juli 2020 kl. 17
Midt i installeringen af Inside Colour fortæller kunstner Bodil Nielsen om sin praksis og tilblivelsen af den aktuelle udstilling.

FERNISERING
Lørdag d. 1. august 2020 kl. 13 


Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.