ALLES KUNST

28. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2020

Hvorfor er kunsten Alles? 
Den kunst du oplever, når du træder ind i Kunsthal NORD den 28. oktober er Alles Kunst. Værkerne er en del af Aalborg Kommunes Kunstfonds samling, ny kunst indsamlet til Aalborgs offentlige institutioner. Det er den kunst, du kan opleve, når du skal låne en bog på biblioteket eller skal til møde med Bodil på jobcenteret. Det kan også være du støder på den, når din søster skal giftes på rådhuset eller når du skal i svømmehallen med Emil. Alles Kunst er altså bogstavelig talt den kunst, der sætter farve på vores lokalmiljø og i bedste fald, sætter hverdagen i perspektiv.

Alles Kunst er skabt i et samarbejde mellem Aalborgs Kommunes Kunstfond og Kunstpionererne, Kunsthal NORDs uddannelsesplatform for formidling og udbredelse af samtidskunst i Nordjylland. Samarbejdet skal give Aalborgs borgere mulighed for at få et overblik over den kunstsamling, som er dedikeret til det offentlige rum og det kommunale arbejdsmiljø. Den kunst som er ALLES!

Ønsk kunstværker til din arbejdsplads
De værker du kan opleve i Alles Kunst er eksempler på ’samtidskunst’, den kunst som bliver skabt lige nu og som tager afsæt i alt fra hverdagens trivialiteter til aktuelle politiske problemstillinger. Medarbejdere på Aalborgs offentlige institutioner har nu mulighed for at gøre samtidskunsten til en del af deres hverdag, ved at ønske værker fra samlingen til deres arbejdsmiljø, uanset om det er på kontoret eller i sportshallen.

Konkret vil værkerne blive præsenteret samlet i Kunsthal Nord. Vi inviterer Aalborg kommunes medarbejdere til at tage kollegaerne under armen og gå en tur i udstillingen. Find ud af hvilke værker I bedst kan lide og diskuter, hvordan de kan passe ind på jeres arbejdsplads, I har sikkert vidt forskellige meninger. Når I er blevet enige, har vi afkrydsningssedler og kontaktinfo klar, så I nemt kan gøre Kunstfonden opmærksom på jeres ønsker. Næste gang I ser værkerne er det måske på jeres kontor, i frokoststuen eller i klasselokalet.

Kunstpionererne kuraterer
Kunstpionererne består af 15 unge kuratorspirer der sammen har skabt udstillingen Alles Kunst, et projekt der har taget afsæt i et læringsfællesskab med plads til at fejle, til at udfordre formen og til at vokse i arbejdet med samtidskunsten.

Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem Aalborg Kommunes Kunstfond, Kunstpionererne og Kunsthal NORD.

FERNISERING
Onsdag d. 28. oktober 2020 kl. 15-17
Alle er velkomne.

UDSTILLINGSPERIODE
28. oktober til 14. november 2020


 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.