ENTRÉ
26. JANUAR - 31. MARTS 2019

EVA LOUISE BUUS, ASTRID MARIE CHRISTIANSEN & KRISTA ROSENKILDE
 

Eva Louise Buus, Astrid Marie Christiansen og Krista Rosenkilde arbejder alle med maleri i det udvidede felt. Med udstillingen ENTRÉ vil de tre kunstnere for første gang undersøge deres individuelle kunstpraksisser i installatorisk sammenhæng og udforske maleriet som genre i en skulpturel scenografi. Hver især vil de præsentere en række værker, der er skabt direkte til Kunsthal NORDs særegne og rå arkitektur. På forskellig vis bliver rummet inddraget for at skabe dialog mellem arkitektur, design, funktionalitet, æstetik og adfærd.


Det er udstillingens koncept, at værkerne skal bryde grænserne og opløse hierarkiet mellem kunstværk og designobjekt ved at mime eller låne fra genkendelige hjemlige genstande, som tekstiler, møbler og andet interiør. Men modsat den anvendelige værdi som et møbel har, er objekterne mere skulpturelle end de er funktionelle.


Titlen associerer til det første rum, man møder i et hjem og som oftest vil give et fingerpeg om, hvad der venter én. I udstillingen vil man således både fysisk og metaforisk gøre sin entré ind i maleriet og på den måde er ENTRÉ en rumlig totalinstallation, der er abstrakt og konkret på én og samme tid.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.