PROVISORISK LANDSKAB

2. AUGUST - 20. OKTOBER 2019

 

JAN DANEBOD OG PETER OLSEN

 

I forbindelse med Kunsthal NORDs ti års jubilæum 1. august vil Jan Danebod og Peter Olsen transformere kunsthallen til en midlertidig byggeplads. De to billedkunstnere vil skabe deres hidtil største soloudstilling som én stor readymade med over 30 installatoriske værker og skulpturelle greb, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg.

Udstillingen har fået titlen Provisorisk Landskab og vil omfatte en række kunstneriske medier som installationer, arkitektoniske indgreb, skulpturelle ophobninger, ready mades, printede renderinger, afstøbninger, tekst og tryk. 

Jan Danebod og Peter Olsen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2006 og 2011). De er begge talentfulde, institutionskritiske billedkunstnere, der er kendt for, både hver for sig og sammen, at intervenere stedspecifikt og kontekstuelt i offentlige og semi-offentlige rum ved at eksponere det mærkelige, anderledes og glemte.

I deres ambitiøse praksis findes implicit en social og aktivistisk kritik, der udfordrer spørgsmål som ’et godt liv’, ’et bæredygtigt samfund’ og ’hvem har retten til byens offentlige rum’. De har en fælles interesse i forskellige nye måder at beskue værkkategorien på, og også i omgivelser, der ikke på forhånd er defineret som kunstrum.


Åbning 1. august 2019
Åbningstale kl. 17 af rådmand Mads Duedahl

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden og Augustinus Fonden.

 

 

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.