Pressemeddelelse // Pressebilleder

Oplev en vandreforestilling i kalkgraven i Mjels

 

Seks kunstnere undersøger den kalk, der har bygget Aalborg i vandreforestillingen KALKLAND, en del af projektet Performing Landscapes, der finder sted i Mjels Kalkværk fra den 9.-13. august 2023.

 

Seks performancekunstnere graver i øjeblikket i Aalborgs landskaber for at finde frem til kridt og kalk – den undergrund og det materiale, der har bygget og skabt byen, dens industri og dens brand. Det bliver til en helt særlig vandreforestilling i Mjels Kalkværk fra den 9.-13. august 2023. En kunstnerisk markering i et af de særlige landskaber i Aalborg Kommunes landdistrikter.  

Som et forstyrret landart-værk fortæller kalkudgravninger kropsligt og poetisk om vores afhængighed af råstoffet. Gennem vandringer, ritualer, indsamling af materialer og aktioner søger forestillingen en ny balance og accept, mens publikum og kunstnere sammen opdager nye landskaber med plads til alverdens mere sjældne arter.

Over tre timer i dette unikke landskab skabes der et storslået sanserum i en oplevelse, der taler helt ind i kroppen, prikker til underbevidstheden, og kommer så tæt på Aalborgs DNA, som man kan… helt ind i knoglerne.

Sommeren over arbejder kunstnerne periodevis i kalkgraven, hvor de udforsker området og udvikler deres performances frem mod premieren den 9. august.

”Det er opsigtsvækkende, at et kunstner-residencyprojekt afholdes i kalkgrav – det er ret enestående. Og samtidig er det en mulighed for at perspektivere et materiale, der er grundstenen i en hel storby og indeholder så mange perspektiver både kulturelt, biologisk og politisk,” udtaler Trevor Davies, der er kunstnerisk leder i Metropolis – Københavns Internationale Teater og initiativtager til projektet.  

KALKLAND er produceret af Metropolis – Københavns Internationale Teater i et samarbejde med Aalborg Kommune, Aalborg Teater og Kunsthal Nord som en del af projektet Performing Landscapes, hvor kunstnere landet over skaber performances og forestillinger i og til de særlige landskaber, der findes på de respektive steder.

 

---

For yderligere information, aftaler om interviews m.v. kontakt da venligst

Britt Kristensen, medvirkende kunstner, brittkristensen1@gmail.com eller mobil   

Trevor Davies, kunstnerisk leder af Metropolis – Københavns Internationale Teater, td@kit.dk og mobil: 2940 4489

 

Se praktisk information, baggrund samt cv’er på medvirkende herunder. 

---

Praktisk info

Performing Landscapes Aalborg er en vandreforestilling omkring et kalkværk med 5-6 stationære scener, så man skal kunne bevæge sig sammen med gruppen. Varighed: ca. 3 timer (heraf ca. 1 times vandring). Forestillingssproget er dansk (der er dog meget begrænset sprog i forestillingen).

Der er afgang med bus fra Aalborg Teater 30 minutter før forestillingsstart. Bussen ankommer retur til Aalborg Teater ca. 30 minutter efter forestillingens afslutning. Ønsker man selv at komme til/fra spillestedet, skal der stadig reserveres billetter. Der er plads til 50 personer per forestilling. Anbefales fra 11 år. 

 

Baggrund

Metropolis Landskab finder sted over tre år som en trilogi. Hver etape bygger videre på de foregående:

  • Walking Landscapes 2021
  • Talking Landscapes 2022
  • Performing Landscapes 2023

Denne sommer finder Performing Landscapes sted i Silkeborg, Guldborgsund, Aalborg, Møn, Aarhus, Skagen, Aabenraa, Randers og Bornholm.

Læs mere om Metropolis – Københavns Internationale Teater 

Performing Landscapes er tredje etape af det treårige projekt Metropolis Landskab. Performing Landscapes er produceret af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med 10 kommuner og realiseres med støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond og kommunernes medfinansiering.

 

Om de medvirkende kunstnere i KALKLAND

Sara Hagins er samtidskunstner uddannet fra Centro de Arte e Comunicação Visual i Lissabon og arbejder med performative metoder omkring økologi, natursystemer og vores lokale miljøer. Spørgsmål om natur, interaktion og materiel udvikling præger Hagins’ arbejde, der kredser om “naturbegrebet” med sansning, fordi sanseviden, metoder og tilgange i høj grad sløres af et højteknologisk vidensamfund. Kunstneren finder denne sanseviden nødvendig for at udvikle en demokratisk forståelse af forholdet mellem menneskelige og ikke-menneskelige livsformer.

Linh Le er performancekunstner og klimaaktivist. Kunstnerisk arbejder hun med at skabe rum for intimitet og healing relateret til emner som migration, klima- og biodiversitetskrise, isolation, fremmedgørelse, drømme og ønsker. Hun er uddannet i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og Performance Design & Planning fra Roskilde Universitet. Linh Le tilhører den nye generation af kunstnere, der med deres egen krop udforsker muligheden for at finde en balance mellem en voksende desperation i en verden af kriser og fastholde troen på en anderledes måde at være menneske/art på. Hun er medstifter og medlem af performance-klimaaktivistgruppen Becoming Species.

Birgitte Lundtoft er danser og koreograf. Hun arbejder med kropslige og koreografiske landskaber, der forankrer og forandrer sig i horisontale og vertikale drivkræfter og fremdyrker et sprog, der maler med taktile, visuelle og bevægelige artikulationer.

Britt Kristensen arbejder primært med karnevalskunst og gadeteater i KoloBritt i Dronninglund. Hendes kunstneriske praksis er skabt gennem mødet med karnevalskunstnere fra mange kulturer, hvorefter hun har oversat det til sit eget udtryk og kombineret formidlingen med intime interaktioner med publikum. Hendes kunst er ofte drevet af nysgerrighed og baseret på store mængder af research. Inspirationen kommer dels fra myter og folklore, men også fra en interesse i at vide, hvordan ting virker og hænger sammen – om det er natur, maskiner eller håndværk.

Ann Mai Lunde Røge er uddannet fra University of Brighton Faculty of Arts i England. Gennem performance og multimediekunst undersøger hun kroppen som et sted for følelser og energi. Hun er interesseret kroppens relation til omgivelserne, og hun arbejder intuitivt med materialer og rum.

Sonja Strange er en dansk billedkunstner med base i København. Hun er uddannet fra det Jyske Kunstakademi i 2008 og fra VSUP – Academy of Arts, Prague, Tjekkiet. Strange har udstillet i ind- og udland. Sonja Strange arbejder stedsspecifikt, hvor hun undersøger det givne steds historiske, biologiske og mytologiske lag – en slags udforskning af vores fælles sammensatte verden. Strange skaber derefter en ny fortælling, af performativ karakter, som udvikler sig til videoværker, kostumer, malerier, tekst og lyd.

https://www.metropolis.dk/performing-landscapes-aalborg/

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.