JESPER CARLSEN

CAVE

Kunstner Jesper Carlsen har skabt en digital installation der vil give forbipasserende en helt ny oplevelse af Nordkraft.

Animationen ’CAVE’ vises på Kunsthal NORDs monumentale videowall i Turbinegalleriet. Nordkrafts upolerede, rå beton og gule mursten, giver en klar kontrast til skærmens “glatte” digitale overflade. 

Værket et skabt via fotogrammetri; når kunstneren bevæger sig rundt i det virtuelle rum, videresender han informationer og billeder af rummet til en computer, som via fotogrammetri lader algoritmer skabe tredimensionelle former ud fra todimensionelle billeder. Resultatet er en model af et oplevet rum frem for blot en scanning eller en ’kopi’ af rummets parametre. 

Udstillingens andet element er en Virtual Reality-oplevelse, der skal give brugeren mulighed for at dykke endnu dybere ned i Jesper Carlsens virtuelle parallelunivers. Det virtuelle Turbinegalleri udvikler sig i smukke, surreelle retninger og vil måske skubbe til din vante oplevelse af Nordkrafts familiære arkitektur - også efter at du har taget VR-brillerne af.

Jesper Carlsen (f.1977) er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i 2006, og har modtaget Statens Kunstfonds Arbejdslegat frem til 2017. Hans digitale kunstpraksis er indenfor det sidste årti bl.a. blevet vist på Kunsthal Charlottenborg, Tranen, Overgaden Institut for Samtidskunst og Sierra Metro i Edinburgh. Kunstneren bor og arbejder i København.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Oplev udstillingen hver dag Turbinegalleriet i Nordkrafts åbningstid i tidsrummet 7-23.

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.