NY UDSTILLING

Inside Colour

1. AUGUST - 17. OKTOBER 2020

BODIL NIELSEN

Med udstillingen Inside Colour præsenterer Kunsthal NORD en ny omfattende totalinstallation af Bodil Nielsen integreret i kunsthallens sprøde arkitektur. Udstillingen giver et indblik i Bodil Nielsens mangeårige kunstneriske forskning i farvens rolle i den visuelle kunst og centrerer sig omkring billedkunstens potentiale til at skabe sansebårne og konceptuelle associative rum. Totalinstallationen er blevet til i kunstnerens atelier og færdiggjort på stedet i Kunsthal NORD.

Transparente og tætvævede lysreflekterende tekstiler møder os i det første rum, når vi træder ind i Kunsthal NORDs lokaler. Der bliver snart skabt overlap for blikket mellem de hængende stoffer og matte farvede vægflader og udskårne stykker tæpper på gulvet, som toner frem længere inde i rummet. Tekstilerne er overvejende lyse og lette i farverne og hænger fra tynde sølvgrå aluminiumsrør med stålwires i loftet og former svævende triangler. 

Gennem en præcist komponeret opsætning af sansebårne og konceptuelle rum udforskes der i Inside Colour i sammenhænge mellem farvers og stofligheders indbyrdes relationer, samt hvordan de aktiverer vores individuelle og fælles kulturelle billedsprog. Udstillingen udfolder således kunstens potentiale som forestillingsrum. Bodil Nielsens installation bevæger sig i et spektrum, som strækker sig fra værkets potentialer for fortolkning og reference til at bevæge publikum i kraft af dets referencer, til den umiddelbare uoversættelige sansebårne oplevelse og indtagelse af et kunstværk. 

 

Bodil Nielsen er billedkunstner og bosat i København. Gennem maleri, grafik og installation udforsker hun værkers mulighed for flertydig perception i det mentale og det sansebårne rum. Hun modtog i 2018 Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og Eckersberg Medaillen i 2013. Hun har udstillet på Kunsthal Charlottenborg; Den Frie Udstillingsbygning; White Box, New York, USA; MADC, Costa Rica; Stenersen Museum, Oslo; Boijmans van Beuningen Museum, Rotterdam, ligesom hun har lavet talrige offentlige udsmykninger. Hendes arbejde kan findes i samlinger for blandt andre Statens Museum for Kunst, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Bodil Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993) og Jan van Eyck Akademie, Maastricht (1991).

Inside Colour er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Grosserer L. F. Foght Fond, KVADRAT samt KEIM.


ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-fredag 11-17
Lørdag 11.15

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.