PAS PARTU / JAN S. HANSEN


Den seneste accelererende tids udvidelse af de mentale og fysiske rum for den menneskelige bevidsthed er omdrejningspunkt for Jan S. Hansen undersøgelser i udstillingen Pas Partu. Her fremvises en række kondenserede forståelser af vores samtid, som har det til fælles, at de alle er påvirkede af nye teknologiske og neurovidenskabelige opdagelser i verdenssamfundet i, hvad der betegnes “The Cyber Space Age”. Online eller væk fra keyboardet mærkes internettets udvidelse af vores fysiske rækkevidde, hvor solidaritet er fundet i online fællesskaber, og bevægelsers mobilisering sker globalt. Vores tilstedeværelse har det sidste halve århundrede strukket sig ud i universet, og denne udvidet rumlighed manifesterer sig kontinuerligt i vores hverdag, og tegner en ny hyperrealitet.

Fra det personlige og over til det kollektive indeholder udstillingen hukommelsesceller af den accelererende tids øjenåbnende øjeblikke og som en art museum for fremtiden afstemmer Hansen et blik udefra på vores samtid. Med fundne, bearbejdede og skabte objekter fungerer udstillingens værker som beholdere for tiders forskellige overbevisninger og omstændigheder, hvor menneskets syn på sig selv og sin omverden var kontemporære med de skiftende industrielle skridt og eksistentielle ståsteder. Udstillingen kan således ses som en samfundsvidenskabelig samling, hvor forskellige tider kollapser ind i hinanden.

Der bliver i udstillingen introduceret en udvidet tidslighed, hvor Hansens undersøgelser af den menneskelige bevidstheds plastiske størrelse kommer til syne. Det illustreres ved, at vi, i udstillingens “passepartout”, som det subjektive billede vi skaber over vores samtid, kommer til at se objekterne fra et sammenfattende og større perspektiv, og hvor det reflekterende rum, der skabes, er bevidsthedsudvidende.

Jan S. Hansen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. Han har flere solo- og gruppeudstillinger bag sig i ind- og udland. Hansen medleder desuden Simian, en udstillingsplatform for eksperimentel samtidskunst, i Ørestad, København.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden og Statens Værksteder for Kunst.



ÅBNINGSTIDER
Tirsdag til fredag 11-17
Lørdag 11-15

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.