Bram Ellens, The Mad King, Foto: Jelmer de Haas
Pressemeddelelse // Pressebilleder

ROBOTS IN CAPTIVITY

16. DECEMBER 2022 - 18. FEBRUAR 2023
BRAM ELLENS


Velkommen til kennelen. Et sted, hvor vi giver ly til indfangede robotter, så omverdenen kan være i sikkerhed for dem. Vi har en eklektisk blanding af beboere. Du er velkommen til at hilse på dem - selvom det er bedst at holde en respektfuld afstand.


ROBOTTER I FANGENSKAB
Hvad vil det sige at være menneske? Dette har været et tema for kunstnere og tænkere i århundreder. I moderne tid er endnu et lag blevet tilføjet: Hvad vil det sige at være menneske i en teknologiens tidsalder?
Maskiner er lavet af mennesker for at gøre vores liv lettere, men tjener maskinen stadig mennesket? Maskiner bliver klogere takket være kunstig intelligens og computerteknologi; de kan forudsige og endda påvirke menneskelig adfærd. Hvem er det egentlig, der har styringen?
Vi har en medfødt tendens til at humanisere maskiner - at læse menneskelige egenskaber ind i programmeret adfærd. Siri og Alexa taler til os med varme menneskelige stemmer, og plejerobotter har et venligt, imødekommende udseende; men menneskelige egenskaber projiceres også nemt over på mindre tydelige maskiner såsom legetøjsbiler og robotplæneklippere ved at programmere specifik adfærd ind i robotterne.

Kompleksiteten af forholdet mellem mennesker og teknologi bliver udforsket og afdækket gennem udstillingen ”Robots in Captivity”, der kan opleves på Kunsthal NORD frem til 18. februar. 

Bram Ellens (f 1978/ NL) er en hollandsk kunstner, der arbejder i feltet mellem samtidskunst og teknologi. Efter en international karriere som internetiværksætter besluttede han sig i 2015 for at tage et karriereskifte og begyndte at arbejde som kunstner. Han beskriver sig som ”iværksætterkunstner” og laver hovedsageligt teatralske skulpturer og installationer, som inddrager moderne teknologi. Bram ynder den store gestus, men forsøger at fremkalde en stilhed og kontemplation midt i larmen. Hans værker er inkluderende, men ikke overfladiske. Nysgerrigheden er en rød tråd i alt hans arbejde, det inviterer til kontakt. Han udstiller gerne uden for de gængse kunstinstitutioner, men findes til daglig med sit operationelle team på sit atelier i Almere, Holland eller hjemme i Barcelona. 


Udstillingen er støttet af Beckett-Fonden, Den Jyske Kunstfond og Aalborg Kommunes Billedkunstpuljer

For mere information og aftale om interview: 
E:cathrine.gamst@aalborg.dk
T: 3199 4125

FERNISERING
FREDAG DEN 16. DECEMBER KL. 16:00
Åbningstale og præsentation af performerne ved kunstneren selv.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.