Anna Borgman
Pressemeddelelse // Pressebilleder

Skønnede Reserver

28. NOVEMBER 2020 - 27. FEBRUAR 2021
Anna Borgman

Med Skønnede Reserver præsenteres billedhugger Anna Borgmans kunstneriske arbejde i en omfattende soloudstilling, som viser spekulative og stiliserede natur- og industrilandskaber til Kunsthal NORDs postindustrielle lokaler.

Med afsæt i geologiens forbindelser til det politiske og antropocæne vil udstillingen udfolde sig som en åben fortælling om udvinding af materielle samt immaterielle ressourcer og heri præsentere et rum for spekulative scenarier.

Den (im)materielle energi i dets mange former har en central tilstedeværelse i Anna Borgmans kunstneriske praksis. Jordens ressourcer af ædelmetaller, grundstoffer og rå-materialer er blevet byggeblokke for vores moderne liv på jorden. Processerne, hvor materialerne ekstraheres, transporteres, opbevares, bearbejdes og raffineres, for til sidst at finde en plads, er usynlig for de fleste og ofte langt mere omfattende end antaget. Vores forsyningslinjer strækker sig på tværs af jorden og starter nede i dens undergrund, i minerne, ude på markerne, under oceanerne.

Med Skønnede Reserver væver Anna Borgman et digitalt tæppe af menneskets drift mod udvikling og fremdrift. Med geologien som samtalepartner referer hun på tværs af verden og forbinder tilsyneladende enkeltstående begivenheder med noget almengældende.

Anna Borgman er dansk billedhugger bosiddende i Berlin. Med baggrund i kunsthistorie ved Aarhus Universitet og arkitektur ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, afsluttede hun sine studier på Kunsthochschule Berlin-Weißensee. Hun har modtaget adskillige stipendier bl.a. fra Stiftung Kunstfonds og Statens Kunstråd. Borgman arbejder stedsspecifikt og i stor skala og er tematisk og i materialevalg inspireret af miljøer omkring hende. I samarbejde med Candy Lenk har hun realiseret flere værker i det offentlige rum, og sammen har de vundet adskillige udsmykningskonkurrencer.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden og GeoCase - Geocenter Danmark.


UDSTILLINGSPERIODE
28. november 2020 til 27. februar 2021

For mere information og aftale om interview 
Kontakt Nina Wöhlk, kurator
E: ninawoehlk@gmail.com
M: 2372 1661
 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.