STATENS KUNSTFOND PRÆMIERER AKTUEL UDSTILLING 

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har tildelt de to kunstnere Jan Danebod og Peter Olsen 50.000 kr. for deres enestående udstilling Provisorisk Landskab i Kunsthal NORD.

Jan Danebod og Peter Olsen er begge uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, og de har skabt deres hidtil største udstilling som én stor readymade med 40 installatoriske værker og skulpturelle greb, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst begrunder bl.a. præmieringen således:

”Danebod og Olsen arbejder installatorisk og skulpturelt, ofte stedspecifikt og kontekstuelt i offentlige og semi-offentlige rum. Provisorisk landskab er ikke nogen undtagelse. Kunstnerne arbejder både udenfor og indenfor på Kunsthal NORD, og formår at vende vrangen ud på institutionen og inddrage nærområdet Nordkrafts energi og karakter. 
(…) 
Provisorisk landskabs forløb indeholder en række modernistiske referencer og de iscenesatte, skulpturelle miljøer skaber mange utrolige fine æstetiske krydsninger som favner råheden på og omkring Kunsthal NORD på allerbedste vis”.

Rekordmange præmieringer 
Med Kunstfondens flotte hædring af Provisorisk Landskab er det nu fjerde gang på fire år, at en udstilling i Kunsthal NORD bliver præmieret af Legatudvalget for Billedkunst. En usædvanlig succes, som er få forundt og som da også skaber glæde i Nordjylland:

”Med den store samarbejdsvilje og enorme indsats, som Jan og Peter har ydet, er tildelingen fuldt fortjent. Og med endnu en statslig præmiering til en udstilling her i kunsthallen fortæller det mig, at et eller andet må vi gøre rigtigt, når vi samarbejder med udvalgte kunstnere om at skabe stedspecifikke udstillinger”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD.

Udstillingen kan opleves indtil 20. oktober og den er er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Statens Værksteder for Kunst og Augustinus Fonden.

 

 

 

 

 

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.