Pressemeddelelse // Pressefotos

STATION TO STATION
SYDHAVN STATION

6. JANUAR - 4. FEBRUAR 2018

Vi har inviteret det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station til Aalborg for at skabe en særlig, stedspecifik gruppeudstilling, der aktivt forholder sig til Kunsthal NORDs tidligere funktion som transformerstation, og som kritisk udfordrer den institutionelle formidling.

Sydhavn Station er et af landets mest interessante udstillingssteder, der præsenterer udstillinger med samtidskunst i det tidligere billetsalgskontor og på en række plakattavler i den travle stationshal i København. Projektet er 100% kunstnerdrevet og er både blevet præmieret af Statens Kunstfond og tildelt BKF’s pris for Årets Udstillingssted 2016.

Vi har nu inviteret kunstnerne fra Sydhavnen op til Aalborg, hvor de vil lade sig inspirere af Nordkrafts postindustrielle fortælling, anderledes, rå rammer og den kuriøse kendsgerning, at der stadig er togskinner under Kunsthal NORD, der tidligere var en transformerstation.

Kunstnerne har hver deres forskellige praksis, men til trods for at de fleste er opvokset i Jylland, har de færreste udstillet i Nordjylland. De otte kunstnere præsenterer individuelt malerier, skulpturer, installationer, video, foto og performances. Flere af dem vil være store installatoriske værker, som er tænkt ind i kunsthallens rammer. Som kollektivt værk bidrager hver kunstner med tre plakatværker, der bliver installeret på vægge og i særlige plakatholdere, så rumoplevelsen bliver aktiveret.

Line-Up: Jens Axel Beck, Sonja Lillebæk Christensen, Heidi Hove, Ulla Hvejsel, Mette Juul, Heine Klausen (gæst), Anne Skole Overgaard og Camilla Rasborg.

For at skabe nye, overraskende dialoger mellem eksperimenterende samtidskunstnere og aalborgenserne, vil hver kunstner være udstillingsvært for en dag og således selv være med til at formidle udstillingen i Kunsthal NORD f.eks. lørdage og søndage i udstillingsperioden.

”Vi håber, at det nordjyske publikum vil have stor glæde af at opleve en række kunstnere, der vedvarende udfordrer grænsen mellem at være institutionel kunstfaglig formidler og udøvende kunstner - og som tilmed er vægtige og værdige repræsentanter for både den aktuelle samtidskunst og de kunstnerdrevne udstillingssteder”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Nord.

 

For yderligere info og interview:
Kunstfaglig leder Henrik Broch-Lips:
henrik.broch-lips@aalborg.dk  
Tel: 9982 4126 / 3199 4126 
 


FERNISERING LØRDAG 6. JANUAR KL. 13-15
Åbningstale af Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kunsthal NORD

KUNSTNERSAMTALE I PROCES TORSDAG 4. JANUAR KL. 17
Kunstnerne fra Sydhavn Station holder pause midt i installeringen for at fortælle om udstillingen.
GRATIS – ingen tilmelding

 

Kunsthal NORD
Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg
www.kunsthalnord.dk

Åbningstider:
Tirs - søn kl. 11 – 17
Onsdag kl. 11 – 19

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond og Aalborg Kommune

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.