STRATEGISK UDVIKLINGSPROGRAM 

Kunsthal NORD er platformen i Nordjylland for kunstneriske dialoger og eksperimenterende nutidskunst. For at videreudvikle Kunsthal NORD som et nordjysk kraftcenter for nutidskunst arbejder vi målrettet med en strategisk udviklingsplan, der trådte i kraft i 2015.

Vores vision er at præsentere aktuelle og kvalitetsbevidste udstillinger med dansk og international billedkunst og samtidigt fungere som dialogskabende platform for formidling, debat og uddannelse. Nok er Kunsthal NORD sidste punkt, før man forlader det europæiske kontinent, når man kommer sydfra, men vi ser ikke os selv som endestation, men tværtimod som startpunkt for kritisk og eksperimenterende samtidskunst.

Udstillinger
Kunsthal NORDs beliggenhed og arkitektur adskiller sig markant fra andre udstillingssteder på samtidens kunstscene. For at understrege denne særlige kontekst vælger vi nøje en række af landets mest interessante og eksperimenterende kunstnere til, i samarbejde med os, at skabe stedspecifikke og nyskabende værker.

Vi fordrer at kunstnere, der skaber projekter og udstiller værker i kunsthallen, også går i dialog med den rå, postindustrielle arkitektur, regionens kunstnere, kunstformidlere og medier. En sådan lokal forankring af stedspecifikke eksperimenter og innovative projekter vil stimulere regionens kunstnere og producere flere nye partnerskaber, som kan føre til tillidsfulde, potentielle og nye samarbejder i fremtiden.

Samarbejde
Kunsthal NORD samarbejder med en række institutioner og aktører i såvel Nordjylland som resten af landet og i Europa. Med en beliggenhed midt i Aalborg, og som en del af Nordkraft, er vi i løbende dialog og samarbejde med blandt andre Teater Nordkraft, Biffen, Kulturskolen, Kulturhuset Trekanten, BGK, Sundhedscentret, Visit Nordjylland, AAU, Kulturhuset Trekanten og mange, mange flere.

Vi har også skabt flere ugelange borgerinvolverende kunstprojekter i både Aalborg Øst og til kulturmødet på Mors, og med støtte fra Aalborg Festivals og Statens Kunstfond, har Kunsthal NORD skabt en billedkunstfestival med hele femten, hvide mini-kunsthaller fordelt over hele Aalborg centrum. 

Formidling
Vi bruger ofte underteksten ‘Dialog for Nutidskunst’, fordi vi ser kunsten som et særligt værktøj, der kan åbne op til inspirerende og inkluderende samtaler. Kunst skal være tilgængelig for alle, derfor har formidling højeste prioritet. Vi vil gerne formidle kunsten kunstfagligt uden berøringsangst og frygt for populisme. Vi tror på en dialogskabende formidling, der er for alle – også de uindviede. 

Vi inviterer til salonaftener med temaer, der oftest relaterer sig til de respektive udstillinger. Derudover er der en række andre arrangementer med indhold som for eksempel performances, musik og lyrik samt digtoplæsninger. 

Kunsthal NORDs forlag udgiver små eksklusive A6 bøger med tekst og billeder til hver udstilling. De er målrettet publikum, særligt interesserede og som dokumentation. Det er altid bedst at opleve kunst live, men katalogerne giver ingen undskylding for ikke at kende til udstillingerne i Kunsthal NORD. 

Åbent Akademi
Kunsthal NORD råder også over Åbent Akademi og Nordjyllands Kunstnerværksted og er dermed særlig forpligtet overfor den regionale kunstscene. Som dialogisk og kunstnerisk platform tilbyder vi kompetenceudviklende kurser, der som inspirerende katalysator kan udfordre og dygtiggøre. Vi vil hellere lære kunstnerne at bage deres eget brød end at give dem ét brød i hånden.

Kunsthal NORDs strategiske udviklingsprogram er støttet af Spar Nord Fonden og det Obelske Familiefond.
 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.