Theis Wendt
Pressemeddelelse // Pressebilleder 

THEIS WENDT
11. APRIL - 30. JUNI 2019

NEGATIVE MEADOW  

Til sin hidtil største og mest ambitiøse soloudstilling tager Theis Wendt kontekstuelt og stedspecifikt udgangspunkt i Nordkraft. Han har ladet sig inspirere af 'fabrikken' som et repræsentativt tegn for, hvordan arbejde, virtualitet, den globale opvarmning, naturen og mennesket i dag er smeltet sammen til én virtuel fabrik, som gør os alle til arbejdere på en allestedsnærværende arbejdsplads, som er grænseløs og aldrig lukket.

Theis Wendt (f. 1981) er en nyskabende billedkunstner, som i en årrække har arbejdet med et rumligt og installatorisk formsprog i sin kunstneriske praksis. Han udforsker billedet som rum, flade, spejling, betydning og kommunikation og bruger nutidens digitale billedstorm i samspil med det analoge billede til at skabe abstrakte, rumlige billeder og skulpturer. 

‘Mine værker forsøger at placere beskueren i møder med verden, hvor tvivlen om verdenens materielle virkelighed er førstehåndsindtrykket’, siger Theis Wendt, der bor og arbejder i København.

Theis Wendt har arbejdet i et år på at sørge for, at den æstetiske og sanselige oplevelse af Kunsthal NORD vil blive præget af en drømmende stemning af fastfrysning af tid og en nyfortolkning af ydre og indre rum. Det tidligere kraftværks lokaler vil fremstå i deres rå og upolerede form, men vil igennem rumlige interventioner udfolde ekspansive og drømmende perspektiver, hvor virtuelle gengivelser udvider rummets begrænsning, og hvor surreelle indgreb har inficeret arkitekturen. 

”Det kan umiddelbart virke noget sort og dystopisk, men jeg tror, der er lys inde i det syntetiske mørke. I hvert fald tilbyder værkerne en række romantiserede blikke ind i nye, virtuelle dybder”, siger Theis Wendt.

Den menneskeskabte teknologiske acceleration har markant påvirket vores opfattelse af tid og rum og den ændrer konstant vores anskuelse af forholdet imellem virkeligheden og gengivelsen af virkeligheden. Theis Wendt forsøger ikke at definere, hvad der er virkelighed, og hvad der er repræsentation, men han forholder sig kritisk analyserende til billede, medium og krop.

”De nye billedteknologiers virtuelle verdener er helt klart et centralt element i Theis Wendts værker, men samtidig er det altid i virkelighedens rum, at slagene står. Det er fortsat med vores kroppe, at vi kommer i kontakt med værkerne”, siger Henrik Broch-Lips, kurator og leder af Kunsthal NORD: 
”Velkommen til Nordkraft og en ny, stærk kropslig og virtuel oplevelse!”


For mere information og aftale om interview: 
M: info@kunsthalnord.dk 
T: 9982 4125


KUNSTNERSAMTALE I PROCES
TIRSDAG 9. APRIL KL. 17
Theis Wendt holder pause midt i installeringen for at fortælle om sin udstilling.

FERNISERING DEN 11. APRIL KLOKKEN 16 
Åbningstale af kulturchef Morten Koppelhus

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond & Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse

Theis Wendt (f. 1981) blev uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2002-2008. Han har været meget aktiv på kunstscenen siden 2006 og har udstillet på talrige udstillingssteder i ind- og udland. Han har haft soloudstillinger på bl.a. Cinnnamon, Rotterdam i 2018, Projektrum D7 i København i 2017, Andersens Contemporary i 2014 og på Tranen i Gentofte i 2013. Bor og arbejder i København.
 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.