Pressemeddelelse // Pressebilleder

WILL WE DROWN IN PLASTIC? //  Anders Frantsen / Jens Bugay-Hougaard / Lasse Fischer / Marie Hjørnet Nielsen / Nils Bourdon

4. november - 3. december 2022

 

SKAL VI DRUKNE I PLASTIK? 

Den allestedsnærværende plastik

Plastik er blevet hovedkomponenten i vores moderne samfund. Den findes om din mad, i dit tøj, i vores vand og i vores blod. Dit køleskab, din garderobe, dit hjem, dine lunger, de er alle fyldt med plastik.
Havene flyder over med plastik fra vores fødevarer, fiskenet og sodavandsflasker. Mens jordens samfund og deres økonomier vokser, erobrer plastikken mere og mere af de territorier, vi troede tilhørte os. Indtil videre er der produceret mere end 8 milliarder tons plastik. Det er mere end 1 ton plastik per person.

Da produktionen af plastik er forventet at firdoble over de næste 30 år, vil plastik forurening kun blive værre. Kan vi finde en måde at gøre os fri af vores afhængighed eller skal vi drukne i plastik?

Plastik fortolkninger

De deltagende kunstnere forholder sig til spørgsmålet og har skabt kunstværker, der skildrer det underlige forhold, vi har til plastik. Gennem performances, musik, poesi, billedkunst og fotografi har kunstnerne lavet oplevelser, der provokerer og får os til at stille spørgsmål til plastikkens plads i vores egne liv. De beder os om at forestille os, hvordan vores endeløse forbrug af plastik vil påvirke de kommende generationer.

Kunstnere
Anders Frantsen // Billedkunst
Jens Bugay-Hougaard // Performance og lyd design
Lasse Fischer // Fotografi og video
Marie Hjørnet Nielsen // Poesi
Niels Bourdon // Performance og musik

Andre bidragsydere
Flemming Krøll // Video og redigering
Zane Reinfelde // Instagram and marketing
 

Ferniseringen finder sted fredag d. 4. november kl. 16-18. Her vil der være en lydperformance med Jens Bugay-Hougaard og Nils Bourdon kl. 16.30.

 

Udstillingen er støttet Aalborg Kommune

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.