BETWEEN HAPPINESS & DESPAIR

Danmark og Finland er hjemstederne for et underligt paradoks. Begge lande er gennem flere år blevet udnævnt til at være “de gladeste lande i verden” af FN’s årlige Happiness Report. Samtidig ligger begge lande over EU's gennemsnit, når det kommer til borgere, der lider af depression og angst.

Landene hører dermed hjemme i den sjældne kategori; “de gladeste, mest deprimerede lande i verden”.

Between happiness and despair et projekt sponsoreret af Erasmus+, der vil undersøge, hvordan kunstnere og kunsten kan hjælpe med at støtte glæde og mental velvære blandt borgere i Danmark og Finland.

Et projekt for kunstneren, der vil lære om at arbejde med glæde og mental velvære i deres praksis.

Kunsthal NORD og Art House Turku inviterer 8 kunstnere, 4 fra Danmark og 4 fra Finland til et 5-dage langt refugium. Her modtager de undervisning fra etablerede kunstnere, deltager i kreative workshops, udveksler erfaringer med henblik på at udvikle deres egen kunstneriske tilgang til emnerne glæde og mental velvære.

Som en del af projektet udvikler de hertil et participatorisk kunstevent, hvor de engagerer et publikum i emnerne glæde og mental velvære. I Danmark er dette i samarbejde med Center for Mental Sundhed ved Aalborg Kommune, med Mikael Odder som tovholder.

Slutteligt vil dokumentation af processen og de 8 kunstevents blive udstillet i både Danmark og Finland på henholdsvis Kunsthal NORD og Art House Turku.

 

UNDERVISERNE ER:

Marit Benthe Norheim - Billedkunstner

Pia Skogberg - Billedkunstner

Inga Gerner Nielsen - Performancekunstner

 

DE DELTAGENDE KUNSTNERE ER:

DANMARK:

Nina Rose Markvardsen - Multidisciplinær kunstner

Birgitte Lundtoft - Danser og koreograf

Ric Raphael Nitsch - Lydkunstner

Mia-Maija Kauppinen - Multimediekunstner

 

FINLAND:

Nina Rantala - Billedkunstner og skulptør

Eka Teriina Vea Kosonen - Billedkunstner og fællesskabsorienteret kunstner

Marja Kangas - Forfatter og teater/skriveunderviser

Matilda Palmu - Billedkunstner og designer

 

Projektleder er Lasse Fischer: lasse.fischer@aalborg.dk

 

Dokumentation, evaluering og forskningsartikler bliver udarbejdet i samarbejde med Julia Zhukova Klausen, ph.d. og lektor ved Institut for Kultur og Læring, Det Humanistiske og Samfundsfaglige Fakultet, Aalborg Universitet.

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.