Nordjyllands Kunstnerværksted

Nordjyllands Kunstnerværksted på henholdsvis Skydebanevej 9 og på niveau 5 i Nordkraft henvender sig til billedkunstnere i Nordjylland med et tilbud om at benytte fælles værkstedsfaciliteter. Der er plads til 14 kunstnere. I øjeblikket er 10 kunstnere tilknyttet værkstederne (opdateret maj 2024).

Formålet er at understøtte den billedkunstneriske produktion og skabe et miljø for gensidig inspiration mellem billedkunstnere i Nordjylland.

Nordjyllands Kunstnerværksted er for aktive, udøvende billedkunstnere, der har stærke ambitioner om en kunstnerisk karriere, og som aktivt ønsker at bruge værkstedets faciliteter til at komme videre i den kunstneriske udvikling. 

Det forventes, at der arbejdes selvstændigt og målrettet med et selvudviklende forløb hen mod en kunstnerisk karriere. Der er ikke undervisning i værkstedet, men der er lejlighedsvis seminarer og workshops over emner og teknikker, der har fælles interesse.

 

Kunsthal NORD administrerer ansøgning og udlejning.

 

Ansøgning om værkstedsplads

Alle kunstnere inviteres til at søge om en ledig værkstedsplads på Nordjyllands Kunstnerværksted, men vi opslår kun værkstedpladser, når der er én eller flere til rådighed. Der anvendes ikke ansøgningsskema. For at en ansøgning kan komme i betragtning, skal ansøgningen indeholde:

  • Ansøgers navn og kontaktoplysninger.
  • Ansøgers kunstneriske baggrund samt CV.
  • Motivering for at søge en værkstedsplads samt angivelse af behov for arbejdsplads (grafik, skulptur, stenhuggeri, maleri mv.).
  • Relevant billeddokumentation af tidligere arbejder og projekter samt eksempler på den aktuelle kunstneriske produktion. Vedlæg gerne stillbilleder, DVD, kataloger, print m.m. Vedlægges billedmateriale på CD, må filerne ikke være for store. Kunsthal NORD forbeholder sig ret til at afvise en ansøgning, såfremt denne er udokumenteret eller det vedlagte materiale ikke kan vises.
  • Ansøgningen må max. fylde 3 sider.
  • En frankeret og adresseret returemballage. Ikke afhentet materiale bliver destrueret 3 måneder efter svar er givet. Sendes ansøgningen pr. mail, må den max fylde 5 MB.

Kunsthal NORD samler ansøgningerne. Derefter behandler Kunsthal NORDs visitationsudvalg ansøgningerne på baggrund af det indsendte materiale og en kunstnerisk vurdering.

 

Ansøgningen sendes til:
Kunsthal NORD
Kjellerups Torv 5, 2. sal
9000 Aalborg

Eller via e-mail: kunsthalnord@aalborg.dk

 

Læs mere om:

Arbejdsgrundlag

 

Kunstnerne på værkstederne

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.