PROFIL OG VISION

Kunsthal NORD er et center for samtidskunst centralt placeret i et post-industrielt kraftvarmeværk i centrum af Aalborg. 


Udstillingsfaciliteterne har et råt, industrielt præg, der skaber de bedste rumlige og kontekstuelle forhold for nye, overraskende og kritiske udstillinger.


Kunsthal NORD har eksisteret siden 2009, og det er Kunsthal NORDs formål at udstille og formidle eksperimenterende nutidig dansk billedkunst med fokus på høj kvalitet og med en særlig forpligtelse for den regionale kunstscene og det nordjyske vækstlag.
 
Kunsthal NORD tilstræber at lave udstillinger, der er på forkant med nye strømninger i kunsten, og udstiller primært kunstnere, der bryder med traditionen og skaber eget udtryk. Dialog er et nøgleord, og med publikum i centrum fungerer Kunsthal NORD som platform for debat, formidling og samtale om den aktuelle nutidskunst.


Som et eksperimenterende rum for kunstproduktion producerer Kunsthal NORD årligt op til otte udstillinger med ny samtidskunst af højeste kvalitet, som går på tværs af kunstneriske medier, generationer og regionale grænser. Udstillingerne er solo, dobbelt eller gruppe udstillinger, og vores publikum er både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. 


Kunsthal NORD initierer og præsenterer omvisninger i aktuel udstilling, artist talks, debatter, kunstperformances, kunstsaloner og masterclasses for professionelle kunstnere og kuratorer. Hovedfokus er at skabe nye, eksperimenterende og vedvarende dialoger i en bred sammenhæng mellem kunstinstitutionen, kunstneren og publikum. 


Kunsthal NORD driver også Nordjyllands Kunstnerværksted og Kunstpionererne. 


Kunsthal NORD er en kommunal kunstinstitution, der fungerer med driftsstøtte fra Aalborg Kommune. Kunsthallen ledes af en kunstfaglig leder i samspil med et bredt sammensat Advisory Board. Den 1. august 2014 blev Kunsthal NORD optaget i Foreningen af Kunsthaller i Danmark (FKD).

 

 

 

 

 

 

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.