Jesper Carlsen / CAVE
Pressemeddelelse // Pressebilleder

Oplev Jesper Carlsens digitale eksperimenter i Turbinegalleriet, Nordkraft

15. JANUAR - 15. MARTS 2020
JESPER CARLSEN

Jesper Carlsens virtuelle kunstpraksis er kommet til Nordkraft i Aalborg. Den ikoniske, industrielle arkitektur er afsættet for den digitale udstilling CAVE, en udstilling som befinder sig på grænsen mellem vores håndgribelige verden og den virtuelle dimension. Et møde der danner grobund for nye digitale mulighedsrum og en interaktiv brugeroplevelse.

Et nyt perspektiv på Aalborgs vartegn
Kunstner Jesper Carlsen har skabt en digital installation der vil give forbipasserende en helt ny oplevelse af Nordkraft. Mere præcist, har kunstneren valgt at fokusere på Nordkrafts Turbinegalleri, centralt placeret mellem DGI huset Nordkraft og Kunsthal NORD. Jesper Carlsen er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i 2006, udstillingen CAVE er et nyt, ambitiøst animations- og VR-projekt, i en lang række af digitale eksperimenter som er blevet vist og oplevet i både ind- og udland.

For nørder
Animationen ’CAVE’ vises på Kunsthal NORDs monumentale videowall (ni 46” skærme) i Turbinegalleriet. Nordkrafts upolerede, rå beton og gule mursten, giver en klar kontrast til skærmens “glatte” digitale overflade. Det univers der udfolder sig på skærmen, er skabt ud fra kunstnerens oplevelse af et standard virtuelt rum. Jesper Carlsen ønsker at undersøge den ’rene’ virtuelle dimension, hvilke muligheder ligger der i denne nye rumdannelse

Værket et skabt via fotogrammetri; når kunstneren bevæger sig rundt i det virtuelle rum, videresender han informationer og billeder af rummet til en computer, som via fotogrammetri lader algoritmer skabe tredimensionelle former ud fra todimensionelle billeder. Resultatet er en model af et oplevet rum frem for blot en scanning eller en ’kopi’ af rummets parametre. Et rum der ikke eksisterer fysisk, et nyt rum i forlængelse af Nordkrafts arkitektur. Modellen åbner op for en undersøgelse af det tredimensionelle rum og giver Turbinegalleriets brugere, mulighed for at udforske rummets ’lag’ med et nyt blik, en form for arkæologisk undersøgelse af det virtuelle rum. 

Træd ind i et virtuelt univers
Udstillingens andet element er en Virtual Reality-oplevelse, der skal give brugeren mulighed for at dykke endnu dybere ned i Jesper Carlsens virtuelle parallelunivers. Her vil Turbinegalleriets arkitektoniske detaljer og teksturer komme under lup i en interaktiv VR-oplevelse, som slører overgangen fra den konkrete til den virtuelle virkelighed. Det virtuelle Turbinegalleri udvikler sig i smukke, surreelle retninger og vil måske skubbe til din vante oplevelse af Nordkrafts familiære arkitektur - også efter at du har taget VR-brillerne af.

Jesper Carlsen (f.1977) er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i 2006, og har modtaget Statens Kunstfonds Arbejdslegat frem til 2017. Hans digitale kunstpraksis er indenfor det sidste årti bl.a. blevet vist på Kunsthal Charlottenborg, Tranen, Overgaden Institut for Samtidskunst og Sierra Metro i Edinburgh. Kunstneren bor og arbejder i København.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

For mere information og aftale om interview: 
E: josephine.boesen@aalborg.dk
T: 3199 4129

FERNISERING
ONSDAG DEN 15. JANUAR KL. 16:00

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.